Judoclub Samurai Eindhout: Dé plaats waar sport en vriendschap samenkomt

Webdesign in Eindhout

In februari 2018 besefte de leiding van Judoclub Samurai Eindhout dat hun site uit 2004 aan vernieuwing toe was. De site was hopeloos verouderd, en was al jaren onaangepast gebleven. Het laatste nieuws dateerde al van jaren terug, er werd niets meer mee gedaan.

Dit was zeer jammer. De club besefte namelijk dat hun website de plaats was waar nieuwe leden de club ontdekten. Hierna zijn ze naar mij gekomen. Ze kozen voor een lokale webdesigner in Eindhout. Als persoonlijk project heb ik de site volledig uit het niets opgebouwd met het Bulma framework. Het maken van deze site zou uiteindelijk één van de inspiratiebronnen zijn om Jordesign op te richten.

Webdesigner in Eindhout

Vernieuwing site

Bij de vernieuwing van de website werd er rekening gehouden met waar het de vorige keer fout was gegaan. Het aanpassen van de teksten en het beheren van de nieuwsartikels kunnen in de nieuwe versie snel gedaan worden door mensen die hier toegang tot gekregen hebben. Dit moet niet meer door de webbeheerder zelf. Via dit systeem zorgt de club er zelf voor dat de site altijd up-to-date is.

De club kan zo zelfs de inhoud van de site aanpassen naar wens. Waar nu een tekst te lezen staat over de geschiedenis van de club, kan die in enkele stappen vervangen worden door een tekst voor nieuwe leden.

Statistieken

Waar het eerst gokken was hoeveel mensen de site nu bezochten, en waarvoor ze op de site kwamen, zijn er nu toegankelijke statistieken. Zo kan er bekeken worden hoeveel bezoekers er naar de site komen, en wat deze bezoekers net zoeken. Door deze kennis kan de club beter inspelen op deze zaken.

Google Analytics analyse

Jordesign © Copyright 2020