fbpx
Menu Sluiten
De 5 redenen waarom je een website nodig hebt

De 5 redenen waarom je een website nodig hebt

“Als je al een Facebookpagina hebt, heb je dan nog een website nodig?” Het is een vraag die ik al enkele keren gehoord heb.⁠ Het antwoord is vaak dat het niet alleen nuttig is, maar de beste investering is die je kan maken.

Websites trekken klanten aan

Wanneer mensen ergens interesse in hebben, zoeken ze dit op via Google. De zoekmachine geeft dan de meest matchende resultaten weer. Daar – op die plaats – moet jij proberen staan.⁠ Dat doe je niet met een Facebookgroep of Instagrampagina, daarvoor heb je een website nodig.⁠

Websites trekken klanten aan

Een website zorgt voor vertrouwen

Verder is het zo dat veel mensen graag wel eens wat meer weten over een winkel, bedrijf of organisatie voor ze geld gaan uitgeven. ⁠ Als ze dan merken dat jouw zaak geen website heeft, dan keldert het vertrouwen bij die mogelijke nieuwe klanten. De kans is dan groot dat ze in plaats van bij jou te kopen, naar een concurrent stappen waar ze meer vertrouwen in hebben.⁠

Een website werkt terwijl jij slaapt

Als ondernemer wil jij je klanten zo goed mogelijk helpen, maar ook jij hebt slaap nodig. Door het hebben van een website kunnen mensen je op elk moment van de dag vinden. De website wordt je verkoopinstrument.

Verkoop je producten via je webshop, dan kunnen je klanten zelf beslissen wanneer ze iets van je kopen zonder jij hier iets voor hoeft te doen. Verkoop je diensten, dan kan jij die via de website genuanceerd uitleggen en contactgegevens van de geïnteresseerden verzamelen.

Een website werkt terwijl jij slaapt

Een website bespaart je tijd

Wat je bedrijf ook verkoopt, diensten of producten, je website kan veel vragen beantwoorden. Doordat die vragen minder via telefoon of mail binnenkomen, bespaar je tijd in je drukke agenda.

De website is vaak het eerste contact met je potentiële klanten. Als je hun vragen beantwoord voor ze contact opnemen doe je niet alleen hen een plezier, ook jezelf. De tijd die je bespaart met het beantwoorden van vragen kan je gebruiken om je kernactivitieten uit te voeren en geld te verdienen.

Een website is makkelijk te onderhouden

Eenmaal een zakelijke website in eerste instantie is opgezet, is er weinig onderhoud nodig op een dagelijkse basis. Dit maakt het een makkelijke manier om te adverteren zonder al te veel tijd weg te nemen van je kernactiviteiten. Dit betekent niet dat je jouw website kunt negeren. Hij moet namelijk nog wel up-to-date gehouden worden, zodat deze minder snel verouderd.

Een website is makkelijk te onderhouden

Hulp nodig met jouw website?

Heb je hulp nodig met jouw website? Neem dan contact met me op om vrijblijvend te bespreken hoe ik jou kan verder helpen of lees meer over hoe ik jouw website kan bouwen.

Geschreven door Jordi De Roeck

Zaakvoerder Jordesign

De 5 redenen waarom je een website nodig hebt